واحد مرکزی خبر (صدا وسيما ): رئيس جمهور يكشنبه شب در گفتگويي 110 دقيقه اي با شبكه اول سيماي جمهوري اسلامي در باره مسائل اقتصادي ، سياسي ، هسته اي و ورزشي سخن گفت .
آقاي محمود احمدي نژاد درباره تورم در اقتصاد ايران گفت: بيشتر مردم اين واژه را در زندگي خود لمس مي كنند و بايد ريشه هاي به وجود آمدن آن در ماه هاي اخير و راهكارهاي دولت تبيين شود.
رئيس جمهور تصريح كرد: تورم در ايران امروزي نيست و علت هاي ريشه اي از گذشته دارد.
اقاي احمدي نژاد گفت:در ماه هاي گذشته تورم روند صعودي پيدا كرد در حالي كه در سال 84 شاهد روند نزولي ان بوديم.
رئيس جمهور افزود: اين به ان معني است كه روند تورم به سمت صفر نبوده اما در حال كنترل و كاهش بوده است.
اقاي احمدي نژاد عوامل اصلي ايجاد تورم در گذشته را كه هم اكنون نيز وجود دارد برشمرد و افزود: تلاش دولت اين است كه اين عوامل را كنترل كند.
رئيس جمهور گفت: عوامل جديدي در افزايش تورم از سال گذشته به عوامل ريشه اي افزوده شده و دولت براي مهار ان در صدد برنامه ريزي است.
اقاي احمدي نژاد بهره وري پايين، بالا بودن هزينه تمام شده كالاها، نبود انعطاف پذيري در توليد، وابسته بودن بخش مهمي از درامدهاي دولت به نفت و افزايش سهم نفت در بودجه و مصرف، بالا بودن مصرف دولت و نقش 80 درصدي دولت در اقتصاد كشور به صورت مستقيم و نيمه مستقيم، تراز تجاري منفي و فزاينده و متكي بودن اقتصاد بر واردات و ارز را از مشكلات ساختاري اقتصاد در گذشته دانست.
رئيس جمهور با بيان اينكه بهره وري از 48 صدم به 84 صدم در سال 85 رسيد و از سال 83 و 84 اين رشد دو برابر شده است گفت: البته هنوز نيز بايد اين روند افزايش يابد و سهم بهره وري را به دو و نيم درصد طبق قانون برنامه توسعه برسانيم.
احمدي نژاد افزايش بهره وري، كاهش هزينه هاي مصرفي دولت، توزيع مناسب تر منابع در سطح كشور،كاهش دخالت دولت در اقتصاد با اجراي سياست هاي اصل 44 و واگذاري ها به مردم، توسعه اموزش و سرمايه گذاري داخلي و خارجي را از جمله عملكردهاي دولت در مهار تورم برشمرد.
رئيس جمهور افزود: در سال 83 همه سرمايه گذاري پذيرش شده خارجي در ايران دو و هفت دهم ميليارد دلار بود كه در سال 85 به بيش از ده ميليارد دلار و در شش ماهه اول به حدود ده ميليارد دلار رسيد.
رئيس جمهور گفت : هدايت منابع به سمت امور زيربنايي و امثال اينها از جمله موارد تلاش دولت بوده است .
دكتر محمود احمدي نژاد افزود : در سال 83 تورم 15و شش دهم درصد بود كه به 12 و يك دهم درصد در سال 84 و 13 و شش دهم درصد در سال 85 رسيد و انتظار ان بود كه امسال پايين تر بيايد اما روند صعودي گرفت .
رئيس جمهور گفت : دو دسته عوامل در يك و نيم سال اخير در اين زمينه خود را نشان داد كه يكي از انها عوامل خارجي است .
وي خاطر نشان كرد : در راس اين عوامل خارجي افزايش قيمت نفت است اگرچه درامد ملي را اضافه كرده اما باعث افزايش هزينه ها هم شده است .
رئيس جمهور گفت : در بررسي كه صورت گرفته از 1338 تا 1385 تاثير افزايش قيمت كالاهاي وارداتي 5 و نيم درصد تورم را افزوده است .
اقاي احمدي نژاد گفت : امسال ميزان واردات در 8 ماه اول نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر قيمتي 12 درصد بالا رفته است .
وي افزود : بعضي كالاهايي كه به مصرف روزمره مربوط مي شود افزايش قيمت سنگيني داشته از جمله كالاهايي مثل برنج و ذرت كه قيمت انها دو برابر شده ،همينطور روغن كه قيمت ان از 650 دلار در هر تن به 1150 دلار رسيده است به اين ترتيب ميانگين افزايش اين اقلام 36 درصد بوده است .
رييس جمهور با بيان اين كه ميانگين افزايش قيمت كالاهاي وارداتي 16 درصد بوده است ، اضافه كرد : اين افزايش قيمت در زندگي روزمره مردم خود را نشان مي دهد .
رئيس جمهور در ادامه گفت: هر چند قيمت دلار را كنترل كرديم، اما در حالي كه ارزش دلار در خارج كشور كاهش يافت، در داخل با چنين مسئله اي مواجه نشد به اين مفهوم كه كالايي زماني در بيرون كشور 10 دلار بود وقتي وارد كشور مي شد با ضرب در عوارض وارداتي و نرخ 930 تومان توزيع مي شد.
آقاي احمدي نژاد افزود: اين در حالي است كه همين كالا امروزه به 12 دلار افزايش قيمت يافته است و با ضرب در همان عوارض وارداتي و 930 تومان، با افزايش قيمت بيشتري مواجه شد.
وي تصريح كرد: البته اين غير از بحث افزايش كلي قيمت كالاهاي وارداتي است به گونه اي كه در همه جهان قيمت دلار در برابر پول هاي رايج ملي كاهش يافت اما ارزش آن در داخل ثابت نگاه داشته شد و اين تورم مضاعف را به وجود آورد هر چند ما سعي كرديم با تغيير تعرفه ها آثار آن را كاهش دهيم.
رئيس جمهور تصريح كرد: يكسري هزينه هاي جنبي مانند بيمه ها نيز اضافه شد و برخي كشورهاي غربي يك بازي را با اضافه كردن هزينه بيمه و فاينانس شروع كردند كه به طور واقعي تاثير چنداني ندارد اما به لحاظ رواني اثر خود را دارد.
احمدي نژاد با بيان اينكه يكسري عوامل داخلي نيز بر تورم تاثير گذار بود گفت: افزايش شديد نقدينگي يكي از آن است كه بخشي از آن از هزينه هاي دولت به وجود آمد ، آن بخشي از درآمد نفت كه دولت به بانك مركزي مي دهد ، ريال دريافت و وارد بازار مي كند.
وي اضافه كرد: بخش ديگر خلق پولي است كه توسط نهادهاي پولي و مالي انجام مي شود مثل بانكها و موسسات مالي و اعتباري، در سال گذشته 13 و 6 دهم درصد تورم داشتيم، يك سوم آن ناشي از نقد كردن ارز به ريال از طرف دولت بود و حدود 4 و نيم درصد به خاطر اين فعاليت دولت بود اما 9 درصد بقيه ناشي از فعاليتهاي موسسات مالي و اعتباري و پولي كشور از جمله بانكها بود.
رئيس جمهور يادآور شد: بر اين اساس پارسال تصميم گرفتيم دولت سهم خود را كاهش دهد و موسسات مالي و اعتباري هم كاهش بدهند، منابعي را كه افزايش تورم را كنترل كنند و آن را به سمت توليد و سرمايه گذاري سوق دهند و اجازه ندهند منابع خارج از محل خودش مصرف شود و يا خلق پولي كه مي كنند با دارائي ها و ضوابطشان متناسب باشد.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه دولت كار خودش را انجام داد گفت: در بودجه سال 86 مصرف ارز را كاهش داديم در سقفي كه بانك مركزي بتواند از ما دريافت كند، ريال تحويل دهد و نقدينگي را ايجاد نكند در مقابل ارزي كه براي واردات مي فروشد.
رئيس جمهوري افزود: اما متاسفانه در بخشهاي پولي و مالي آن كاري كه بايد انجام مي شد، نشد و اتفاق ديگري افتاد، دو گروه خلق پول كردند و بانكهاي دولتي با استفاده از فرصت تغيير رئيس بانك مركزي و تضعيف نهاد نظارتي، چك پولهاي وسيعي چاپ كردند و همه منابع به سمت بازرگاني و خدمات رفت كه سهم بازرگاني از خدمات بيشتر شد.
رييس جمهور در ادامه اين مصاحبه تلويزيوني گفت : چك پول هاي زيادي بر خلاف قانون چاپ شد در حالي كه بر اساس قانون ، بانك ها فقط مي توانند 40 درصد دارايي هاي نقدي و جاري خود را در قالب چك پول چاپ كنند كه در برخي بانك ها اين ميزان به 200 درصد رسيد .
اقاي احمدي نژاد افزود : در شش ماه نخست بانك ها مي توانستند 24 هزار ميليارد تومان قدرت خريد با چك پول ايجادكنند اما در عمل 120 هزار ميليارد تومان شد در حالي كه كل معاملات 270 هزار ميليارد تومان است و اين به اين معنا است كه حدود 70 درصد قدرت خريد توليد شده بر خلاف قانون اجرا شده است.
وي با بيان اينكه اين موضوع را از مدتها قبل پي برده بودم گفت: زماني كه موضوع را با اقاي مظاهري مطرح كردم ابتدا وي ان را رد كرد اما با بررسي بيشتر متوجه شد كه اين اتفاق افتاده است.
رئيس جمهور گفت : كل اسكناس و مسكوكات ما 6900 ميليارد تومان است اما رسوب چك پولي كه پايان مهر ماه گرفتيم 12 هزار و 300 ميليون تومان در بازار بود كه به نوعي اين اقدام خيانت محسوب مي شود .
احمدي نژاد افزود : با اين اتفاق بانكهاي دولتي پولهايي خلق كردند كه به سپرده و منابع تبديل شد و بيش از 48 درصد منابع به سمت بازرگاني و خدمات رفت كه اين موضوع نقدينگي سنگيني را در بازار ما تحميل كرد .
رئيس جمهور با اشاره به اين كه برخي بنگاه هاي غير رسمي موسسات پولي و اعتباري نيز مشكلاتي ايجاد كردند گفت : اين بنگاه ها مجوزي از بانك مركزي نداشتند و براي مثال يكي از اين موسسات با سرمايه 50 ميليون تومان ، 3 هزار ميليارد تومان مانده تسهيلاتش است كه براساس قانون فقط 12 برابر كل سرمايه مي توانست وام دهد .
احمدي نژاد در ادامه اين مصاحبه كه به طور زنده از شبكه اول سيما پخش مي شد گفت: يكي ديگر از اين شركتها با سرمايه 32 ميليون توماني 650 ميليون تومان وام داد كه بانك مركزي زماني كه متوجه اين موضوع شد به انها اخطار داد و هم اكنون در حال رفع اين مشكل هستند .
رئيس جمهور برخي قوانين و مقررات خارج از اراده و تصميم دولت را علت ديگري براي افزايش نرخ تورم دانست .
آقاي احمدي نژاد درخواست افزايش 25 درصدي ماليات براي سال قبل و افزايش آن در مجلس شوراي اسلامي به 45 درصد را يكي از اين قوانين اعلام كرد و افزود : البته ما مطمئن بوديم كه اين مساله محقق نخواهد شد ، اما در مقابل افزايش برخي حقوق ها و دستمزد ها و فروش شركت ها را تعريف كرده بوديم .
رئيس جمهور اضافه كرد : فروش شركت ها به ارزش 1500 ميليارد تومان براي سال قبل و 3000 ميليارد تومان براي امسال پيش بيني شده بود اما بايد زير ساخت هاي اقتصادي و زير بناها آماده اين كار شود .
رئيس جمهور با اشاره به اعمال دو واحد درصد افزايش به تعرفه واردات در سال جاري گفت : همه مي دانند كالاهاي سرمايه اي و واسطه اي از اين تعرفه معاف هستند و اين درحالي است كه هفتاد درصد از كالاهاي وارداتي ما شامل اين قبيل كالاهاست و تنها يك سوم كالاهايي است كه مورد نياز روز مره مردم است .
احمدي نژاد با اشاره به اينكه تعرفه سال قبل براي واردات 10 درصد بود گفت : در صورت اعمال اين افزايش تعرفه كالاهاي وارداتي با دو واحددرصد ، اين افزايش 20 درصدي مي شد زيرا دوسوم كالاها از اين قاعده معاف مي شدند ، البته ما به دليل برخي ملاحظات اين كار را نكرديم .
وي به افزايش تعرفه 3 و دو دهم درصدي گوشي موبايل در سال گذشته اشاره كرد و افزود : به دليل برخي فضا سازي ها اين تعرفه را كاهش داديم .
احمدي نژاد افزود : برخي قيمت ها نيز افزايش مي يابد و اين مساله دست دولت نيست ، مانند بنزين كه دولت حتي خواهان افزايش 20 توماني آن هم نبود و افزايش قيمت آب ، برق و گاز كه وزارت نيرو در صدد آن بود و البته ما جلوي آن را گرفتيم اگرچه اينها تاثير خود را در جامعه گذاشت .
رئيس جمهور به كاهش 25 درصدي يارانه ها اشاره كرد و افزود : در مقابل هزينه هاي يارانه اي افزايش پيدا كرد ، به طور مثال اختصاص 180 كيلوگرم آرد يارانه اي به شهرهاي زير 100 هزار نفر از جمله اين هزينه هاي يارانه اي است .
رئيس جمهور در ادامه اين گفتگوي تلويزيوني درباره عوامل ايجاد تورم در جامعه گفت: برخي موضوعات در قانون برنامه است كه در اختيار ما نيست و براي آنها نمي توانيم تعرفه ببنديم اما برخي شرايط و عوامل ديگر با تعرفه قابل كنترل است .
آقاي احمدي نژاد افزود: پيش از اين منابع مالي سهميه بندي بود و بانك ها چرخش پولشان را در بازار خواستار بودند .
رئيس جمهور اضافه كرد: تكاليف سنگيني در برنامه است كه ما وارد آن نشديم و اگر تكاليف را انجام دهيم بايد 27 ميليارد تومان ديگر اضافه مي شد كه همين موضوع را مي توان عامل دوم برشمرد .
وي در ادامه عامل ديگر ايجاد تورم را تحريك انتظار تورمي و تورم انتظاري ناميد و آن ها را سازمان دهي شده برشمرد احمدي نژاد گفت : پيش از اين 200 ميليارد دلار درآمد ارزي دولت بوده است كه اين درآمد به 100 ميليارد دلار رسيده است ، اما همه آن در اختيار دولت نيست .
رئيس جمهور با اشاره به اينكه درآمدهاي ارزي دولت در سال 84 سي و دو ميليارد دلار، در سال 85 سي و يك ميليارد دلار بود و امسال نيز27 ميليارد دلار است كه البته همه آن در اختيار دولت قرار نمي گيرد و در واقع دولت بهره اي از درامد ارزي ندارد .
وي گفت : به طور مثال امسال 27 ميليارد دلار درآمد ارزي داشته ايم كه بقيه آن وام ارزي شده است و دولت نمي تواند از آن هزينه كند .
احمدي نژاد افزود: لايحه اي براي ورود كالا بدون تعرفه به مجلس داده شد كه مجلس تصويب آن را صلاح نداست .
رئيس جمهور تاكيد كرد : بسياري از خبرها نيز با بزرگ نمايي از آينده يا پنهان كاري بر تورم تاثيرگذار است .
احمدي نژاد با اشاره به اين كه برخي از رسانه ها با زدن تيترهايي مثل درآمد يك ماهه 200 ميليارد دلاري مشكل ايجاد مي كنند گفت : عده اي فقط تيتر منفي مي زنند .
رئيس جمهور با اشاره به اينكه پارسال 8 ميليارد دلار بيش از سقف برنامه ، ارز خريداري شد در صورتي كه بايد معادل صادرات مورد نظر، ارز خريداري مي كرديم گفت : ما از جمله كشورهايي هستيم كه ارزي وارد مي كنيم كه در بازار هزينه مي شود .
رئيس جمهور در ادامه سخنانش با انتقاد از اينكه برخي تورم را 24 درصد اعلام مي كنند گفت : تورم متغير است و نرخ واقعي تورم را ميانگين ان مشخص مي كند .
آقاي احمدي نژاد با بيان اينكه برخي از روزنامه ها از تيترهاي غير واقعي استفاده مي كنند افزود: برخي از اين روزنامه ها نوشتند كه دولت با واردات بي رويه بازار را كنترل مي كند در صورتي كه بر اساس گزارش گمرك، واردات ما رو به كاهش و صادرات رو به افزايش است.
رئيس جمهور همچنين به يكي ديگر از تيترهاي روزنامه ها اشاره كرد و گفت: در يكي از اين روزنامه ها نوشته شده بود دولت با واردات توليد داخل را نابود كرده است اما ما شكر وارد كرديم كه عمده آن صادر و مقداري نيز در انبارها ذخيره شد زيرا در سال گذشته تهديداتي عليه ايران بود و بايد اين كار انجام مي شد.
احمدي نژاد درباره موضوع واردات بي رويه شكر افزود : در حالي كه دولت شكر وارداتي را به قيمت 300 تومان خريداري كرد خرده فروشي ان 900 تومان بود و برخي توليد كنندگان شكر وارداتي خريداري مي كردند و در اين فضا به قيمت 560 تومان به دولت مي فروختند در همين حال برخي فرياد نابودي توليد داخل را سر داده بودند .
رئيس جمهور گفت: وقتي در داخل كشور قيمت ها به صورت بي رويه افزايش مي يابد تنها ابزار دولت واردات است زيرا در بسياري از موارد ماليات بخشيده شده بود و عوارض صادرات نيز دريافت نمي شد به اين علت دولت بايد تعرفه را كم مي كرد تا تعادل ايجاد شود .
احمدي نژاد افزود: اين برخورد، جنگ رواني سازمان يافته است زيرا برخي افراد هر تصميمي را كه دولت مي گيرد به فضاي منفي تبديل مي كنند .
رئيس جمهور گفت: به نظر ما اين عملكرد جنگ رواني است و تورم انتزاعي را دامن مي زند.
احمدي نژاد كاهش هزينه هاي مصرفي دولت، افزايش سهم عمراني، كاهش مصرف نفت، افزايش سهم درامدهاي مالياتي و غير نفتي در بودجه، سوق دادن منابع دولت به سمت سرمايه گذاري و حمايت از توليد داخل و صادرات را از راهكارهاي دولت در مهار تورم برشمرد.
رئيس جمهور گفت: 16 و سه دهم ميليارد دلار صادرات ايران در سال گذشته رقمي بي سابقه است زيرا بايد براساس قانون برنامه توسعه حدود 10 ميليارد دلار صادرات محقق مي شد كه با تشويق دولت به اين مهم دست يافتيم .
احمدي نژاد افزود : امسال نيز در هشت ماه گذشته صادرات ايران به 15 و 2 دهم ميليارد دلار رسيده ا ست .
رييس جمهور تصريح كرد: واردات از نظر وزني نيز به 3 و نيم درصد كاهش يافته اما صادرات 28 درصد در مقايسه با سال گذشته افزايش داشته است .
رئيس جمهور در ادامه گفتگوي تلويزيوني خود كه به طور زنده از شبكه اول سيما پخش مي شد ،گفت : دولت به نيازهاي جاري مردم مثل ازدواج و مسائل ديگر رسيدگي كرده است .
آقاي احمدي نژاد با اشاره به اينكه بانك ها اكنون به بنگاههاي واسطه سرمايه گذاري تبديل مي شود ؛ افزود: با فعال شدن بورس در حال هدايت سرمايه ها به سمت بورس هستيم به طوري كه حجم معاملات بورس در مقايسه با گذشته بيش از 70 درصد افزايش يافته است و در حال سرعت دادن به واگذاري ها هستيم .
وي گفت : در اين راستا ما 310 قلم كالا را شناسايي كرديم اما در مطالعات متوجه شديم 40 كالا بسيار حساس است و تغييرات آن ها به فضاي رواني زندگي مردم آسيب مي زند كه براي هر كدام برنامه تهيه كرديم.
آقاي احمدي نژاد گفت: يكي از اين اقلام مسكن است و اكنون ما واقعا براي مسكن برنامه داريم و اين برنامه با وجود رشد جمعيت و كسري هاي قبلي است و آرامشي در اين زمينه ايجاد مي كند.
وي افزود: همچنين ما سرگرم درست كردن سيستم توزيع با كمك خود اصناف هستيم .
مجري برنامه از رئيس جمهور پرسيد: در زمينه افزايش قيمت نفت كه جنابعالي به آن اشاره كرديد در اقتصاد كشورهايي مثل نروژ يا بعضي كشورهاي عرب خليج فارس كه از ورود پول نفت به داخل كشور جلوگيري مي كردند آسيب نوسانات نفت تقريبا به ميزان صفر است اما درباره اندازه اين اثر در اقتصاد ما بعضي اقتصاددانان با شما و همكارانتان موافق نيستند و مي گويند كه ما نسبت به دو سال قبل نفت را دو برابر مي فروشيم اما كاهش ارزش دلار تنها 16 تا 17 درصد بوده و از سوي ديگر همه چيز ما وارداتي نيست، بنابر اين اثر سنگيني كه دولت ادعا مي كند افزايش قيمت نفت در تورم ندارد ، آيا گراني نفت موجب تورم شده و اگر اينطور است چه قيمتي در زمينه نفت براي ما خوب است؟
رئيس جمهور در پاسخ گفت: من عوامل گوناگون و همه عوامل را گفته ام و نه اينكه اين تنها علت است ، اگر ما شرايط مناسب اقتصادي داشته باشيم مي توانيم اين شرايط را كنترل كنيم .
آقاي احمدي نژاد افزود : بخش مهمي از صادرات ما به همين واردات مربوط مي شود يعني موادي مي آيد تغييراتي در آن ايجاد مي شود و مي رود يا ماشين آلات و حتي كالاهاي عمراني ما مثل فولاد و اثر اين مسئله ده درصد در ازاي هر 5 و نيم درصد بوده است .
رئيس جمهور گفت: در عين حال همه تورم ما ناشي از اين مسئله نيست، البته يك علت اصلي ان است كه قيمت دلار به صورت مصنوعي را در حدي نگاه داشتيم و اقتصاد را به دلار گره زديم .
احمدي نژاد افزود: ما مطالعه كرديم در گام اول سبد ارزي تهيه كرديم يعني مقداري از حساسيت را كاهش داديم و به دنبال انتقال به سوي ارزهاي پايدارتر هستيم كه نوسانات كمتر داشته باشند تا شناوري را در ارزهاي سست تر ايجاد كنيم .
رئيس جمهور كه ساعاتي قبل از عزيمت به سفر حج تمتع در پاسخ به دعوت پادشاه عربستان ، در قالب يك مصاحبه زنده تلويزيوني درباره برخي موضوعات اقتصادي به مردم گزارش مي داد گفت : خلق پولي كه بانك ها كردند به افزايش قيمت نفت، تورم جهاني و دلار ارتباطي ندارد و تنها از يك تخلف ، چنين مسئله اي به وجود آمده است .
احمدي نژاد با بيان اينكه من اين اعتقاد را ندارم كه برخي عنوان مي كنند به علت انبساطي عمل كردن دولت در راه اندازي بنگاههاي زودبازده ، تورم به وجود آمده است گفت: بانك ها 120 ميليارد تومان تسهيلات پرداخت مي كنند كه ما گفتيم بخشي از اين اعتبارات را به بنگاههاي زودبازده اختصاص دهند .
وي با پرسش اين سوال كه چگونه اين بنگاهها مي توانند تورم ايجاد كنند؟ گفت: بنگاههاي زودبازده به دليل اتصال به توليد داخلي و ملي برگشت سريعتر سرمايه به اقتصاد دارند و منابع انها توزيع مي شود ، بنابراين اثر ضدتورمي دارند .
رئيس جمهور يادآور شد: در دو سال كه نزديك به 240 هزار ميليارد تومان بانك ها تسهيلات دادند مجموعه پولي كه بنگاههاي زودبازده ارائه كردند، 15 هزار ميليارد تومان است، بنابراين موضوع با تورم ارتباطي ندارد .
احمدي نژاد اظهار داشت : كساني كه هشدار دادند، هشدارشان به چه معنا بود؟ راه حلشان چه بوده و چه اتفاقي در اقتصاد ما روي داده است ، چون منحني مصرف ارز در كشور يكنواخت است گر چه ارز را در بودجه كاهش داديم چگونه عمل دولت موجب تورم شده است ؟ يا گرفتار بيماري واردات شديم؟ به نظر من اين ارتباط برقرار نيست ، بايد همت كنيم، ساز و كارهاي داخلي را محكم و توليد داخلي را تقويت كنيم.
رئيس جمهور همچنين در اين باره كه گفته مي شود افزايش قيمت نفت موجب تورم در كشور است گفت: پس ما بايد هميشه آرزو كنيم كه قيمت نفت در جهان پايين باشد ، نه ، اين اشتباه است، از همين قيمت نفت بالا برخي در جهان چند برابر ما سود مي برند و تورم ما را نيز ندارند .
احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال كه تا چه اندازه معتقديد عده اي عامدانه و عالمانه قصد اخلال در نظام اقتصادي كشور را دارند؟ آيا آنان تا اين اندازه توان مالي و پشتوانه سياسي دارند كه بتوانند با ابزارهايي كه دولت در اختيار دارد، در عين حال اخلال ايجاد كنند گفت: بالاخره تورم انتظاري را هيچكس رد نمي كند ، و اين واقعيتي در جامعه ما است ، چقدر تكرار و فرياد شد؟ آيا هميشه در مقابل دولتها گروههاي سياسي مانند الان عمل مي كردند؟
وي انتقاد از دولت را داراي تاثير اجتماعي دانست و تصريح كرد : بياييم مقايسه كنيم ببينيم چگونه عمل شده است ، من ياد دارم در دولت قبل عالمي در قم جمله اي گفت: از زمين و هوا و دريا آنچنان موشك باران شد و شخصيتش را له كردند، كه تو عليه دولت توطئه مي كني ، اما الان ببينيد چه چيزي گفته نمي شود .
رئيس جمهور گفت: مي توان چنين استنباط كرد كه 16 و 8 دهم درصد تورم شايد 8 دهم درصدش مربوط به همين موارد باشد.
وي تاكيد كرد: افزايش توليد داخل، واردات، صادرات غيرنفتي و مواردي از اين دست را كاملا برآورد كرديم و حتي ميزان صادرات غيرنفتي در قانون برنامه را مي خواهيم افزايش دهيم چون موجب رفع مشكل اشتغال مي شود.
اقاي احمدي نژاد اضافه كرد: اما وقتي صادرات غير نفتي با انعطاف نداشتن در توليد همزمان مي شود تورم زا خواهد بود، چون توليد ما ظرفيت خالي اش همان است و يا يك درصد بالا مي رود، 3 درصد هم از بازار جمع و صادر مي كند و اين موجب كاهش عرضه مي شود.
رئيس جمهور با اشاره به اينكه دولت به اجراي برنامه و سياست هاي اقتصادي خود مصمم است ، گفت : در درون دولت بعضي افراد هستند كه برخي سياست هاي ما را اجرا نمي كنند كه با آنان برخورد خواهيم كرد كه نمونه ان در شبكه بانكي كشور اتفاق افتاد و يك عده كوتاهي و عده اي ديگر عالمانه كارشكني كردند.
رئيس جمهور گفت: در جلساتي همه آنان را مواخذه كرديم و به آنان گفتيم مگر ما از شما خواسته بوديم خلق پول كنيد كه اين گونه عمل كرديد ؟
احمدي نژاد با اشاره به اينكه در گذشته برخي مواقع دولت ها به بانك ها دستور مي دادند كه با خلق پول به دولت كمك كنند يا سرمايه هايي قرض دهند افزود: اما همه هماهنگي هاي ما با تفاهم بود و حتي پس از اينكه بانك مركزي هم به آن ها دستور داد تخلفات خود را متوقف كنند باز به كار خود ادامه دادند ؛ مطمئن باشند در برابر همه اين تخلفات سكوت نخواهم كرد .
احمدي نژاد با بيان اينكه در داخل كشور افرادي هستند كه منافع ملي را رعايت نمي كنند افزود: در يك و نيم سال گذشته چنان فضايي دشمنان براي ما ايجاد كرده بودند كه متاسفانه برخي عناصر داخلي نيز به اين مسائل بيشتر دامن مي زدند.
رئيس جمهور خاطر نشان كرد: فراموش نكنيد كه بخش عمده منابع مالي ما در اختيار عده اي خاص است.
احمدي نژاد در تبيين اين موضوع به گراني مسكن در سال 81 اشاره و اضافه كرد : آن زمان كه در شهرداري تهران بودم با چنان افزايش قيمت مسكن روبرو شديم كه بيش از افزايش قيمت مسكن در سال 85 و 86 بود اما ان موقع هيچ كس فرياد نزد.
رئيس جمهور با بيان اينكه ان زمان يك باند با تجمع در استخري در منطقه شميران با برخي عوامل شهرداري موجب آن گراني ها شدند گفت: هم اكنون نيز افرادي هستند كه موجب رشد بي رويه قيمت مسكن شده اند.
احمدي نژاد افزود: اگر همه عوامل اقتصادي را در نظر بگيريم هيچ گاه نبايد چنين جهشي در قيمت مسكن اتفاق مي افتاد و مطمئن باشيد كه عامل اصلي برخي افراد داخلي هستند.
رئيس جمهور گفت: البته در اين خصوص برنامه هاي خوبي به ويژه براي تهران داريم اما ترديد نكنيد كه برخي عامدانه مي خواهند آسيب برسانند.
در ادامه اين گفتگو مجري برنامه از رئيس جمهور در خصوص برخي گراني هاي دوره اي كه هر ساله در يك محصول خاص مانند سيب زميني،گوجه فرنگي، تخم مرغ و غيره اتفاق مي افتد پرسيد : آقاي رئيس جمهور آيا گراني برخي اقلام مانند شير خشك، فولاد و سيمان ناشي از سياست هاي غلط دولت نيست؟ آيا فشار به كارخانه هاي لبنيات براي تثبيت قيمت سياست درستي است؟
رئيس جمهور در پاسخ گفت: درباره سيمان اين نكته را خاطرنشان مي كنم كه مازاد سيمان نداريم زيرا ساخت و ساز سال گذشته 13 و 2 دهم درصد رشد داشت و هم اكنون نيز ساخت و ساز در جريان است و فقط در مناطق خاص كاهش يافته است.
احمدي نژاد با اشاره به اينكه موضوع سيمان با بهره برداري از بسياري از كارخانه هاي تاتابستان سال آينده برطرف خواهد شد افزود: تا تابستان سال آينده توليد از 50 ميليون تن در سال فراتر مي رود .
رئيس جمهور درباره ديگر محصولات مطرح شده گفت: برخي ها دائما در كشور اينطور نظر مي دهند كه بايد شما نرخ را آزاد كنيد تا بتوانيد با بازار جهاني تبادل داشته باشيد و زماني كه اين قيمت ها بالا مي رود همان ها فشار مي آورند كه چرا اين گونه شده است و سپس قوانيني براي كنترل آن وضع مي كردند .
احمدي نژاد گفت: براي رفع اين معضلات دولت بايد به نقطه بهينه اي برسد تا بتواند براساس آن برنامه ريزي كند.
رئيس جمهور در خصوص قيمت تخم مرغ گفت: علاوه بر بيماري آنفلوانزاي پرندگان و از بين رفتن بسياري از مرغ هاي اجداد ، هم اكنون كشورهايي هستند كه تخم مرغ شانه اي 2000 تومان ما را 6000 تومان مي خرند و ما مي توانيم جلوي آن را بگيريم اما اگر اين كار را بكنيم عليه ما برخي جنگ و گريزها مي كنند .
احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال كه چرا توليد را تقويت نمي كنيد و به اقتصاد كشور اجازه نمي دهيد كار خودش را ادامه دهد گفت: ما اين اقدام را خواهيم كرد براي مثال در موضوع گوشت به اندازه مصرف، توليد داريم اما گوشت هاي توليد داخل را در همسايگي 10 هزارتومان مي خرند اما كساني هستند مي توانند گوشت با قيمت 6000 تومان وارد كنند و هم اكنون ما ساز و كارهايي براي اين موضوع طراحي كرده ايم.
رئيس جمهور افزود: البته برخي مقررات ما را در اين موضوعات محدود مي كند اما با اقدامات حقوقي كه انجام داده ايم راهكارهايي پيدا كرده ايم.
رئيس جمهور وابستگي به يارانه بسيار سنگين را اشكالي اساسي براي اقتصاد كشور دانست و گفت : هم اكنون 25 درصد توليد ناخالص داخلي صرف پرداخت يارانه و موجب آسيب پذيري كشور در مقابل تحولات اقتصادي مي شود .
آقاي احمدي نژاد افزود: اينكه اقتصاد كشور به يارانه وابسته است، صحيح نيست ، زيرا اقتصاد ما بيش از 50 سال اين وضع را تحمل كرده است، و شوك برداشتن ناگهاني يارانه را تحمل نمي كند.
وي با اشاره به سهميه بندي بنزين گفت: اجراي همين مصوبه مجلس هم كه نه با نيت آزاد كردن قيمت ها بلكه براي مشخص كردن سهيمه براي مصرف بنزين بود بازار حاشيه اي درست كرد و اين خود مبنايي براي بنزين 400 توماني مي شود.
رئيس جمهور با اشاره به برنامه در دست اجرا براي كاهش يارانه ها گفت: دولت نمي خواهد با برداشتن 60 هزار ميليارد تومان يارانه، به جامعه شوك وارد كند.
احمدي نژاد با اشاره به اينكه گروهي از محققان در حال تحقيق و بررسي عواقب حذف يكباره يارانه ها ، تاثير اين كار بر دهك هاي پائين درآمدي جامعه و چگونگي حمايت از اين گروه و حذف مرحله اي يا گام به گام يارانه ها هستند ؛ گفت : بايد به طور دقيق مشخص شود حذف مرحله اي يا گام به گام يارانه ها در شاخص هاي اصلي اقتصاد كشور چقدر تاثير مي گذارد ؟
رئيس جمهور در پاسخ به سوالي درباره كاهش يا حذف يارانه هاي شركت هاي هواپيمايي با اشاره به اينكه اين بخش تاثير كمي براقتصاد و تورم دارد ، گفت: اين مساله اي زنجيره اي است كه به ديگر بخش هاي اقتصادي هم مرتبط مي شود و بخش اعظمي از شركت هاي هواپيمايي متعلق به بخش خصوصي هستند و سهم آنها بيشتر از دولت است.
وي با اشاره به نگاه توسعه اي دولت به مناطق محروم افزود: هم اكنون بسياري از مسافران هواپيما را متخصصاني تشكيل مي دهند كه براي توسعه به اين مناطق مي روند.
رئيس جمهور با بيان اينكه درحال بررسي نقاط كليدي آسيب پذيري جامعه هستيم گفت: بررسي همه ايده هاي اقتصادي 40 سال اخير كشور نتوانست راهكار مشخص و قابل اتكايي براي برون رفت از اين مشكلات ارائه دهد .
رئيس جمهور در اين مصاحبه تلويزيوني كه بحث يارانه ها را براي اقتصاد كشور اسيبي سنگين خوانده بود ، ادامه داد و گفت : مواردي وجود دارد كه ما براي آنها يارانه مي دهيم مثلا در 320 قلم كالا كه سهم آن 2 در هزار است .
آقاي احمدي نژاد با اشاره به اين كه دولت در رابطه با هزينه هاي خود در جامعه مطالعه جامعي را آغاز كرده است گفت: ما اكنون رقم زيادي را به عنوان يارانه مي پردازيم كه به عنوان در كالايي 200 ميليارد تومان است كه اگر ان را برداريم، اتفاق چنداني نمي افتد .
رئيس جمهور با بيان اينكه گروهي مسئول شناسايي يارانه هاي پرداختي شدند تا تخصيص يارانه ها را كنترل كنيم ، گفت : گروهي نيز در حال شناسايي دهك ها هستند و در اين ارتباط 4 دهك پايين شناسايي شده است .
وي افزود : اگر قرار باشد به برخي كالاها يارانه تعلق نگيرد بايد مشخص شود ، به كدام دهك ها يارانه پرداخت و از آن ها پشتيباني كنيم چون در غير اين صورت برخي زندگيشان با مشكل جدي روبرو مي شود و براي جلوگيري از بروز چنين مشكلي گروهي از كارشناسان دولت مشغول بررسي هاي لازم هستند .
مجري برنامه با اشاره به اين كه هم اكنون 25 درصد كل درآمد ناخالص داخلي كشور به يارانه اختصاص مي يابد و از طرفي سال هاست كه درباره هدفمند كردن آن صحبت مي شود و نيز از 64 هزار ميليارد تومان از كل بودجه دولت ( حدود 9 هزار ميليارد تومان ) به يارانه اختصاص مي يابد پرسيد: بحث تلخ و شيرين مسكن كه مردم را دچار مشكل كرده است كي حل خواهد شد؟
رئيس جمهور در پاسخ گفت: بيشترين سهم تورم و سبد خانوار را مسكن و اجاره مسكن به خود اختصاص داده است .
مجري برنامه با اشاره به اينكه عده اي معتقدندتحريك طرف تقاضا و دولت به ويژه از طرف بانك ها موجب افزايش بيش از حد قيمت ها شده است پرسيد؟ آقاي رئيس جمهور تلاش هاي شما كي نتيجه خواهد داد و شتاب افسار گسيخته كي گرفته مي شود؟
رئيس جمهور در پاسخ گفت: در سال هاي گذشته سهم مسكن شامل خريد و اجاره، در زندگي مردم بيشتر از كالاهاي ديگر بوده است.
وي افزود: دولت دو اشتباه و غفلت داشته است يكي اعلام بانك مسكن براي پرداخت وام و تاكيد رسانه ها بر آن و غفلت دوم كارهاي اوايل دولت و برخي درگيري هاي بيروني در شرايطي كه تحليل جمعيتي كشور در اختيار ما بود.
رئيس جمهور افزود : من در دولت بر حل مشكل مسكن تاكيد كردم اما مشكلات پيش روي دولت موجب طول كشيدن آن شد و طولاني شدن اين موضوع موجب بروز دو اتفاق شد . احمدي نژاد با اشاره به اين كه تغيير جمعيتي عامل مهمي است كه قابل پيش بيني بود ، گفت : ما در دولت آمار ساخت و ساز مسكن را در اختيار داشتيم و بر اساس آن بايد 660 هزار واحد مسكوني ساخته مي شد كه تا قبل از سال 83 حداكثر 330 هزار واحد ساخته شد و اين نصف تقاضا بود كه موجب انباشت شد.
وي با اشاره به اين كه از سال 83 تا 85 متولدان سال هاي 60 تا 65 كه از رشد 4 درصدي برخوردار بود وارد بازار كار و تقاضا شدند گفت: در قانون برنامه توسعه پيش بيني شده بود كه نياز به تامين 800 هزار فرصت شغلي باشد اما در عمل اين رقم يك ميليون و 200 هزار تقاضاي شغل رسيد كه فشار زيادي بر دولت وارد كرد .
وي با اشاره به اين كه برخي از دولت ها عمده بار حل مشكل مسكن را به دوش گرفته و تنظيم كرده اند ، گفت : در كشور ما نيز در 27 سال گذشته تلاش هاي زيادي با اعطاي وام هاي مختلف مسكن ، وام جوانان و اجاره به شرط تمليك انجام شد اما روند تقاضاي مسكن ثابت نشد .
احمدي نژاد با بيان اين كه دولت براي حل مشكل مسكن برنامه مبنايي در دستور كار دارد گفت : سه برنامه در دست داريم كه اختصاص زمين هاي وسيع در كشور يكي از آنهاست .
رئيس جمهور تصريح كرد : در 28 سال گذشته كل زمين هاي واگذاري ظرفيت ساخت يك ميليون و 875 هزار واحد مسكوني را دارد اما از آغاز امسال تاكنون 780 هزار واحد واگذار كرده ايم و تا پايان سال يك ميليون و 500 هزار واحد را پر مي كنيم .
احمدي نژاد با اشاره به اينکه حداقل تا 3 سال بايد اين برنامه را ادامه دهيم و از همه ظرفيت ها استفاده كنيم گفت: طرح عظيمي براي تغيير الگوي زندگي، شهرسازي و مسكن تهيه شده است.
آقاي احمدي نژاد در بخش ديگري از سخنانش در گفتگو با شبكه اول سيما افزود: اكنون تعداد خانوارهاي تك نفره در كشور از يك درصد به 5 درصد افزايش يافته است كه اين آمار به معني آن است كه اكنون تعداد مسكن بيشتري در كشور نياز داريم.
احمدي نژاد تصريح كرد: ما بايد يك ميليون و دويست هزار مسكن مي ساختيم و تعدادي نيز عقب ماندگي از برنامه وجود دارد اما اكنون ساخت يك ميليون و 500 هزار مسكن هدف دولت است و اعلام اين رقم تقاضاي جديدي را در بر خواهد داشت.
رئيس جمهور گفت: خوشبختانه تعداد پروانه هاي ساخت مسكن كه در شهرها صادر شده تاكنون نزديك به دو برابر پارسال است و اين حركت خوبي براي تامين مسكن مورد نياز مردم است اما دولت به آن متكي نيست اما چنانچه 3 سال با اين رشد حركت كنيم مسكن به يك ثباتي خواهد رسيد.
رئيس جمهور از اجراي برنامه ويژه اي براي رفع مشكل مسكن تهران در آينده اي نزديك خبر داد و گفت: غير از باندها عوامل ديگري از جمله عوارض مسكن كه هر متر مربع به طور متوسط 183 هزار تومان است اثر مستقيم بر قيمت مسكن دارد.
احمدي نژاد افزود: براي تهران و در نزديكي ان و جايي كه كسي تصور آن را نمي كند طرحهاي وسيع با قيمت مناسب براي هدايت نقدينگي مسكن و تغيير الگوي زندگي در دستور كار دولت است.
رئيس جمهور گفت: زماني كه در شهرداري بودم با كاهش اين گونه عوارض، قيمت رو به افزايش مسكن را كنترل مي كرديم.
احمدي نژاد همچنين افزود: دولت در حال تهيه طرح بسيار گسترده اي براي همه شهرهاي بزرگ است و با انتخاب بهترين مشاوران شهرساز و مطالعه فشرده طرح هاي مسكن در جهان، در حال تهيه و تدوين طرح عظيمي براي تغيير الگوي زندگي هستيم.
رئيس جمهور تصريح كرد: براساس آماري كه هفته گذشته ارائه شده است از 30 مركز استان تاكنون در 23 مركز، گروه هاي
مشاوران طرح ها و مطالعات تغيير الگوي شهرسازي و مسكن را به مراحل پاياني رسانده اند و اين طرح ها به زودي اعلام مي شوند.
احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال كه مردم آثار ثبات قيمت مسكن را چه زماني مي توانند مشاهده مي كنند گفت: اكنون رشد قيمت مسكن متوقف و رو به كاهش است و اين روند برخلاف رشد آن به صورت آرام صورت مي گيرد.
رئيس جمهور افزود: در تهران رشد قيمت مسكن تقريبا متوقف شده است و در برخي بخش ها ساختمان هاي ويژه، نوساناتي در قيمت دارند كه اگر اين طرح ها براي تهران نيز اعلام شود آرامش حاكم خواهد شد.
احمدي نژاد همچنين اجراي طرح اجاره مسكن را يكي ديگر از فعاليت هاي دولت برشمرد و گفت: مردم ايران به خانه ملكي به علت فرهنگ و هويت محله اي بها مي دهند و اين اصالت در فرهنگ ما ريشه عميقي دارد.
رئيس جمهور تصريح كرد: زماني بود كه تنها 5 درصد خانوارها اجاره نشين بودند اما امروز اين رقم به 27 درصد رسيده است.
در ادامه گفتگوي تلويزيوني محمود احمدي نژاد با سيماي جمهوري اسلامي ايران، مجري پرسيد: بعضي كارشناسان معتقدند تبديل بنگاه هاي بزرگ به واحدهاي كوچك و واحدهاي كوچك به جزء و مشغول كردن مردم به گرفتن وام اثري ندارد و شايد اين نقدينگي موجود در جامعه از همين محل آمده و به جاي توليد، در سوداگري مسكن قرار گرفته و عنان اقتصاد را از دست دولت خارج كرده است آيا شما همچنان معتقديد طرح بنگاه هاي زود بازده موفق است؟
رئيس جمهور در جواب گفت: در طرح هاي اقتصادي هميشه موافق و مخالف وجود دارد اما بنگاه هاي كوچك چيزي نيست كه ما اختراع كرده باشيم و مخصوص اقتصاد ما باشد.
آقاي احمدي نژاد گفت: بايد دو نكته را كنار هم گذاشت اول اين كه ما در اقتصاد به بنگاه هاي تك نفره تا چند هزار نفره، لازم داريم.
رئيس جمهور نياز به بنگاههاي كوچك يا بزرگ را يك قالب بدون اصالت خواند و گفت: ما طيفي از بنگاه هاي كوچك، متوسط و بزرگ را لازم داريم كه براي هر كدام مقررات و امتيازاتي وضع شده است كه اين نسبت حفظ شود.
رئيس جمهور گفت: فرض كنيد كه شما يكصد كارخانه ذوب آهن بسازيد اما پايين دستي نداشته باشيد بدين ترتيب اقتصاد نمي چرخد و اشتغال درست نمي شود پس بنابراين ما بايد يك هرم بنگاهي داشته باشيم.
رئيس جمهور افزود: ما وقتي دولت را تحويل گرفتيم براساس آمار دولت قبل، سه ميليون متقاضي كار داشتيم و با مطالعه به اين نتيجه رسيديم كه خلاء ما بنگاه هاي كوچك است در حالي كه بالا دستي ها را داريم و به پايين دستي ها نيز نياز داريم نه اينكه ما چيزي مجزا ايجاد كنيم.
احمدي نژاد گفت: ما در بخش هاي گوناگون ظرفيت داريم و از جمله در بخش كشاورزي ظرفيت ها هنوز فعال نشده است.
رئيس جمهور گفت: معتقدم در بخش كشاورزي در زمينه اشتغال دو برابر وضع موجود ظرفيت داريم زيرا ما شش ميليون هكتار زمين آبي داريم اما مصرف آب ما سه برابر مقدار استاندارد است و بدين ترتيب اگر همين آب را درست مصرف كنيم شش ميليون هكتار زمين آبي به 18 ميليون هكتار تبديل مي شود.
احمدي نژاد افزود: از سوي ديگر اگر كشاورزي مكانيزه شود اين ظرفيت باز هم دو برابر مي شود و در دامداري هم وضع به همين صورت است.
مجري برنامه گفت: وقتي طرح ها جدا مي آيد مشكل ايجاد مي شود به عنوان مثال در كره جنوبي 9 ميليون بنگاه كوچك و متوسط وجود دارد اما همه آنها با 3 يا 4 غول صنعتي و اقتصادي ربط منطقي دارند؟
رئيس جمهور پاسخ داد: لزومي ندارد وقتي چگونگي ارتباط بنگاههاي كوچك ،متوسط و بزرگ توليدي براساس وضع كلان كشور تعريف شد ما با چند هدف يعني افزايش توليد داخلي، تكميل حلقه هاي توليد و نيز استفاده از حداكثر ظرفيت داخل مي توانيم به مقصد برسيم.
احمدي نژاد گفت: ما آلومينيوم، مس و فولاد داريم زير مجموعه اين ها هم تعريف شده است و اين بدان معناست كه يك سرمايه دار كلان و يا يك گروه نيستند و خود آن ها اين ها را مي توانند راه بيندازند.
رئيس جمهور گفت: اگر هم ارتباط حقوقي بين اجزاء خوشه وجود نداشته باشد اما ارتباط مالي دارند و هر يك براي ديگري توليد مي كنند و با يك تفاوت كوچك حتما ساختار اين اجزاء خوشه اي است و همه آن ها به لحاظ حقوقي به راس خوشه متصل هستند.
رئيس جمهور گفت: وزارتخانه هاي مختلف اكنون به مسائل كلان اشراف دارند و نيازها را مورد توجه قرار داده اند و با توجه به استعداد مناطق خروجي ها را تعريف كرده اند.
احمدي نژاد افزود: اين ماموريت را ما به وزارتخانه ها داده ايم و اينها پس از شش ماه مطالعه از جمله وزارتخانه هاي كشاورزي و صنايع استعدادهاي مناطق و نيازهاي كشور را تعريف كرده اند تا حلقه تكميل شود.
رئيس جمهور با بيان اين كه طرح هاي بنگاههاي زودبازده حتما بايد به تاييد وزارتخانه هاي مختلف از جمله صنايع و معادن و كشاورزي برسد گفت : وزارتخانه هاي مسئول بدون اعلام صريح مخالفت با طرح ها ، اعلام مي كنند از اين طرح ها حمايت نمي كنند .
محمود احمدي نژاد با تاكيد براين كه نمي توان مردم را در زمينه فعاليتهاي اقتصادي محدود كرد ؛ و بانكها پيشتر به ميزان کمتري به بنگاههاي زودبازده وام مي دادند يادآور شد : در برخي كشورها يك بانك ويژه فقط براي بنگاههاي كوچك اختصاص مي يابد و در اين باره دو كشور وجود دارد كه موتور حركت اقتصاديشان با توسعه بنگاههاي كوچك بود .
وي اضافه كرد: اگر چه بنگاههاي كوچك سريع اشتغال ايجاد مي كنند و توليدات ناخالص ملي را به سرعت افزايش مي دهند اما اين به معناي نفي بنگاههاي بزرگ نيست ، در كشورمان با يك عده اي خاص مشكل داريم ، هر ابتكاري كه به وجود مي آوريم، زود آن را عليه چيز ديگري جلوه مي دهند، اينها ضد هم نيست.
رئيس جمهور اظهار داشت : اينها مانند داخل شهر است كه تاكسي، اتوبوس، سواري، موتورسيكلت، قطار و قطار هوايي وجود دارد و حتي در برخي مواقع هلي كوپتر هم لازم است، اينها ضد هم نيستند، اينها بايد با هم باشند و يكديگر را تكميل كنند، به
عبارت ديگر اگر كارگاههاي قطعه ساز نباشند ديگر كارخانجاتي چون ايران خودرو معنايي ندارد.
احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اينكه براي توسعه اقتصادي ، داشتن مدل امري اجتناب ناپذير است و از طرف عده اي از جناحهاي سياسي و برخي از اقتصاد دانان دولت شما متهم است كه به قواعد علم اقتصاد اعتقادي ندارد و يا مدل اقتصادي مشخصي براي توسعه خود ندارد، آيا شما به اين موضوع اعتقاد داريد گفت: من دانشگاهي و فردي اجرايي هستم و مي فهمم انعكاس يك حرف علمي در محيط اجرايي و بالعكس چگونه است و شما ديديد كه من پيچيده ترين مفاهيم اقتصادي را خيلي ساده بيان كردم چون مي فهمم موضوع چيست ولي برخي از دوستان ما با همين حرفها زنده اند.
وي خاطرنشان كرد: كشوري كه داراي قانون بودجه و برنامه 5 ساله است اين كه رئيس جمهور مدل اقتصادي داشته باشد يعني چه؟ اگر فاقد برنامه اقتصادي است برنامه 5 ساله چيست؟ من تعجب مي كنم خود آنهايي كه اين برنامه را تدوين كرده اند، اين حرفها را مي زنند .
رئيس جمهور گفت: اگر قبول دارند اين برنامه يك مدل اقتصادي است بگويند كه ما كجاي آن را نقض كرده ايم ، بله بخشي از احكام هزينه اي آن را اجرا نكرديم چون منابع نيست مثل اينكه بگوييم پرداخت مردم را در بهداشت و درمان به حداقل امكان برسانيم ، قطعا امكانش نيست
چون منابعي براي آن پيش بيني نشده است ، مي توان اجرا كرد ، اما بايد سالي 4 هزار ميليارد تومان به سرانه بهداشت و درمان اضافه كنيم ،كه از اين احكام زياد است .
احمدي نژاد اظهار داشت: آنها فقط يك مورد را گفته اند و اين كه دولت جدول ارزي را رعايت نكرده است ، خودشان هم مي دانند كه اين جدول ، غير واقعي است براي اينكه چند بار اين احكام رفت و برگشت داشت، اضافه شد ولي به اين جدول دست نزدند، پس معنا ندارد، چون هزينه ها را افزايش داديد ولي در جدول انعكاس نداديد، خب حالا مجلس و دولت متوجه مي شوند و اصلاح مي كنند.
وي اضافه كرد : الگوهايي كه برنامه داده، و راهكارهايي را كه داشته است بگويند كدامش را دولت اجرا نكرده است .
رييس جمهور افزود : من به قانون برنامه نقد دارم ، معنايش اين نيست كه اجرا نمي كنم، مثل قانون بودجه است كه به مجلس ارائه مي دهيم، مجلس آن را زير و رو مي كند ، به ما تحويل مي دهد بعد خودش طلبكار ما ميشود كه چرا تورم شد، و ما ميگوييم ما تكليف را عمل كرديم و بودجه شما را اجرا كرديم، ببينيد آيا من تخلف كرده ام كه حاصلش شده اين؟
رئيس جمهور تاكيد كرد: اگر مدلي را كه طراحي كردند ناقص است بيايند و صادقانه اعتراف كنند و بگويند برنامه اي كه نوشتيم و بودجه اي كه تدوين كرديم نقص داشته، ما مجري هستيم و هر پيشنهادي مي دهيم بايد مرجعي آن را تصويب كند و آن مرجع هم اكثرش را زير و رو مي كند و برخي را نيز تصويب نمي كند .
احمدي نژاد افزود : درباره تورم لايحه داديم كه بخشي از درآمد نفت را براي مردم خرج كنيم ، مجلس تصويب نكرد ، اما دولت مدل اقتصادي و اجرايي دارد، همين كه به تصميمات دولت عده اي مدام اعتراض مي كنند، اين تصميمات همه همگن است.
وي گفت: من نمي گويم مدل ما كاملا منطبق است، اما گرايش مدل ما به سمت توسعه اسلامي و ايراني و تقويت بنيانهاي اقتصادي است و صادرات كشاورزي ما 20 درصد نسبت به سال قبل افزايش يافته است .
رئيس جمهور تقويت بخش کشاورزي و صادارت محصولات کشاورزي را از جمله برنامه هاي مدل اقتصادي دولت دانست و گفت : تا پايان امسال صادرات اين محصولات با 20 درصد افزايش به دو ميليارد و 600 ميليون دلار خواهد رسيد .
احمدي نژاد گفت : نگاه به صادرات و بازارهاي خارج از کشوراز ويژگيهاي مدل اقتصادي دولت است كه در نظر داريم ان را گسترش دهيم .
رئيس جمهور با انتقاد از کساني که مي گويند دولت مدل اقتصادي مشخص ندارد گفت همين ها خود احکامي صادر کردند که براساس آن بايد در مدت 5 سال 100 هزار نفر از کارکنان دولت بازنشسته شوند وبه ازاي بازنشستگي هر دو نفر يک نفر جذب شود اما در اين مدت 500 هزار نفر از کارکنان دولت بازنشسته شدند.
احمدي نژاد افزود در همين قانون برنامه که تاکيد بر کوچک کردن دولت است ، ماموريت هاي دولت دوبرابر شده است ، اين چگونه ممکن است ؟
رئيس جمهور افزود طرح هايي که در مجلس به تصويب مي رسد دولت موظف به اجراي آن است ، من نمي خواهم بگويم تقابل است ، بلکه توجه نيست .
احمدي نژاد گفت اگر پذيرفته ايم که دولت بايد کوچک شود بايد بپذيريم که اولين اصل در کوچک سازي دولت ، کاهش ماموريت هاي آن است ، اگر نگذاشتند و ماموريت هاي دولت را هرروز با تصويب طرح هايي افزايش دادند ، دولت آنگاه چگونه مي تواند کوچک شود .
وي با اشاره به اينکه هم اکنون بانکها منابع مردم را که جمع آوري مي کنند به عده اي که خود مي خواهند تسهيلات مي دهند گفت ما نمي دانيم که اين اشخاص در چه درجه اي از قدرت اقتصادي هستند ، آيا فعاليت آنها اقتصادي است و بازدهي دارد يا خير ؟ اگر بانک ها در جايگاه هاي خود قرار گيرند ، افراد توانا موفق به دريافت تسهيلات مي شوند .
رئيس جمهور افزود : دولت نمي خواهد محدوديت هايي را اعمال کند زيرا به دنبال عدالت است و معناي عدالت را تنظيم مناسبات مي داند .
وي معناي تنظيم مناسبات را اجازه دادن به کساني که توانايي اداره بنگاه هاي اقتصادي بزرگ را دارند دانست و گفت هم اکنون افراد توانمند و ناتوان از نظر سيستم پولي و نظام بانکي ما يکسان هستند .
رئيس جمهور با تاکيد براينکه نمي توانيم جلوي هيچ استعدادي را در اين بخش بگيريم گفت مبناي اينکه افراد توانا هستند يا خير بايد مشخص شود زيرا هم اکنون ، برخي ها با ارتباط ، يک نفر را توانا و بنگاه او را سود ده نشان مي دهند .
رئيس جمهور در ادامه سخنانش با بيان اين كه بانك هاي خصوصي ما به معناي واقعي خصوصي نيستند گفت : خصوصي بودن به اين معناست كه هر كس توانايي دارد بتواند طرحي را به بهره برداري برساند نه اينكه به چند نفر تسهيلات داده شود و آن موقع اينگونه اظهار كنيم كه خصوصي شدن تحقق يافت.
آقاي احمدي نژاد خصوصي شدن را به معناي ايجاد شرايط يكسان براي همگان دانست و گفت: در اين شرايط است كه هر كسي اراده كند و خود را توانمند بداند مي تواند وارد عرصه شود اما الان سيستم، دولتي و رانتي و براي يك عده خاص است.
رئيس جمهور درباره اقدامات دولت براي اجراي سياست هاي كلي اصل 44 گفت: هم اكنون دولت به چند بانك مجوز نامحدود داده است و بانك مركزي تحليل مي كرد كه به آن ها مجوز محدود بدهيم اما من گفتم ما بايد مجوز نامحدود بدهيم و هر كس نتوانست اداره كند بگذاريد به زمين بخورد .
وي گفت : البته اين موضوع به اين معنا نيست ما حمايتمان را كنار بگذاريم اما حرف ما اين است كه نبايد مانع رشد توانمندان شويم .
در ادامه اين گفتگو مجري در خصوص شكاف موجود ميان توليد كننده و مصرف كننده سوال كرد و گفت : اقاي رئيس جمهور ايا با چند ميليون واحد صنفي و بازار سنتي مي توان اين شكاف را سامان داد ؟ كه رئيس جمهور پاسخ داد ؛ براي ايجاد اشتغال پايدار به حوصله و سرمايه گذاري نياز داريم اما در كنار حمايت از توليد گام نخست ما ساماندهي توزيع است .
احمدي نژاد با اشاره به اينكه در اصناف ما افراد دلسوزي هستند كه با وزارت بازرگاني ارتباط خوبي دارند گفت : بر اساس برخي براوردها اگر همكاري اصناف نبود تورم به 24 درصد مي رسيد و قطعا با همكاري اصناف به نظام توزيع خوبي خواهيم رسيد و توليد كنندگان متشكل مي شوند .
احمدي نژاد در عين حال گفت.. البته اين موضوع برنامه اي مستقل است و در فرصتي مناسب بايد مدل و كارهاي دولت را در اين باره تشريح كنيم .
محمود احمدي نژاد در ادامه مصاحبه زنده تلويزيوني خود با شبكه اول سيما مسايل سياسي داخلي و خارجي و ورزشي را مورد توجه قرار داد كه در بخش هاي بعدي مخابره مي شود .
در بخش ديگري از اين گفتگوي تلويزيوني مجري برنامه با اشاره به گزارش اخير 16 سازمان اطلاعاتي امريكا درباره فعاليت هسته اي ايران از رئيس جمهور پرسيد : شما در تحليلي اين گزارش را گامي مثبت دانستيد و خطاب به امريكاييها گفتيد دو سه گام ديگر بردارند اما امريكاييها اينگونه اظهار داشتند كه ان دو سه گام را ما بايد برداريم ، تحليل شما دراين باره چيست ؟ ايا پس از پايان تعطيلات سال ميلادي انها قطعنامه سومي عليه ما صادر خواهند كرد ؟
رئيس جمهور در پاسخ به اين پرسش گفت : اگر روند بحث هسته اي را خوب دنبال كنيد به اين نتيجه مي رسيد كه اصل ان تمام شده و دامنه ان در حال جمع شدن است به شرطي كه كسي اشتباه نكند و مسئله جديدي در جهان به وجود نياورد .
احمدي نژاد افزود : از نظر من بعد سياسي موضوع هسته اي ما تمام شده است يعني وقتي كه توافق شد به اژانس برگرديم ديگر كسي خارج از اژانس نبايد مدعي ما شود .
رئيس جمهورگفت : مشكل از همانجا اغاز شد كه پرونده را از آژانس خارج و عده اي از بيرون اژانس بدون قاعده و چارچوب با ما گفتگو كردند .
احمدي نژاد اضافه كرد : در اژانس موضوعات در يك چارچوب ، مقررات و اساسنامه پيگيري مي شود اما خارج از اين سازمان ، چارچوبي وجود ندارد و توقعات يا قدرت طرفين تنظيم كننده چارچوب مذاكرات است .
وي با بيان اينكه در دو سال اخير يك نبرد سياسي سنگيني اتفاق افتاد گفت : زماني كه من اين نبرد را به عنوان سنگين ترين چالش سياسي تعبير كردم برخي ها گفتند پس انقلاب اسلامي چه بود ؟ به نظر من انقلاب اسلامي يك انقلاب بود و همه ابعاد را در برگرفت اما موضوع هسته اي ايران يك چالش سياسي بود .
رئيس جمهور ابعاد موضوع هسته اي ايران را ده ها برابر موضوع ملي شدن صنعت نفت دانست و گفت : در صنعت نفت جايگاه ايران در مناسبات جهاني چه در بعد سياست و چه اقتصاد هيچ تغييري نكرد و فقط از دست يك قلدر درامد و در جيب قلدر ديگري رفت و با اينكه حادثه بزرگي بود اما چيزي حاصل مردم نشد اما موضوع هسته اي ايران همه دنيا را به صف بندي كشاند و همه ملتها و دولتها دو صف طرفدار يا مخالف را تشكيل دادند و همه به اظهار نظر پرداختند و همين نشان دهنده بزرگ بودن ابعاد و اثار اين مسئله است .
احمدي نژاد گفت : قصد تحليل اين موضوع را ندارم و در فرصتي انرا مفصل توضيح خواهم داد اما به طور قطع موضوع هسته اي ما مبداء تحولات بزرگ در جهان است .
وي افزود : اين موضوع چنان ارتقايي در جايگاه ملت ايران پديد اورد كه همه مناسبات به سرعت تغيير خواهد كرد .
احمدي نژادگفت : از دو سال و چند ماه پيش كه ما روند را عوض كرديم انها به بهانه هاي مختلف از ما مي خواستند كه مرتبا اعتماد سازي كنيم ، ما بگوييم داوطلبانه ، انها بگويند قطعي ، ما بگوييم داوطلبانه ، انها بگويند قانوني ، اما ملت ما اين وضع را نتوانست تحمل كند و تصميمات خود را گرفت .
احمدي نژاد خاطر نشان كرد : از دو سال پيش تا كنون از سنگين ترين تهديدات عليه ما استفاده كردند و به نقطه اوجي رسيدند اما اكنون به سرازيري رسيدند و اين سرازيري تا پايان راه ادامه خواهد داشت .
رئيس جمهور افزود : پس از قطعنامه دوم تحليل انها اين بود كه ما عقب نشيني مي كنيم اما در همين زمان ما وارد مرحله صنعتي شديم .
احمدي نژاد گفت : در شرايطي كه دائم تهديد مي كردند نطنز را بمباران مي كنند وارد نطنز شديم و برخي ما را از اين كار نهي مي كردند اما به انها مي گفتم بايد به نطنز برويم تا انها بدانند ما مسير را انتخاب كرده ايم و ان را ادامه خواهيم داد و بر مواضع خود پافشاري مي كنيم .
رئيس جمهور در ادامه گفتگوي يكشنبه شب خود با سيماي جمهوري اسلامي ايران گفت: آزادي سربازان متجاوز انگليسي به مردم اروپا شوك رواني سنگيني وارد و در جهان فضاي تبليغاتي را به نفع كشورمان عوض كرد.
احمدي نژاد افزود: آنان با به تعويق انداختن نشست اول در خرداد، تعليق فعاليت هاي هسته اي و مذاكره و همكاري با سولانا را خواستار شدند و در بيانيه اي در شهريور با به رسميت شناختن حق ايران، موضع نرمتري از گذشته گرفتند، اما همچنان بر تعليق پافشاري كردند.
احمدي نژاد تصريح كرد: دو ماه بعد با صدور بيانيه اي ديگر كه در ان حرفي از تعليق نبود حمايت خود را از همكاري هاي ايران با اژانس ابراز داشتند و از مسئولان كشورمان خواستند به بسته پيشنهادي سال گذشته آنان توجه شود.
رئيس جمهور گفت: در اين ميان البرادعي نيز در دو گزارش خود به نفع ايران موضع گيري كرد و حقايقي را كه بايد قبلا گفته مي شد ارائه كرد.
احمدي نژاد افزود: نماينده امريكا در اژانس نيز اعلام كرد كه ما هيچ نشانه اي بر انحراف ايران نداريم اما ايران بايد فعاليت هاي هسته اي خود را تعليق كند.
رئيس جمهور تصريح كرد: تعليق فعاليت هاي هسته اي ايران همچون زنگوله اي به پاي موضع گيريهاي گروه 5 به علاوه يك است.
احمدي نژاد گفت: پس از ارائه گزارش البرادعي نيز 16 گروه اطلاعاتي موضع گيري خود را در خصوص فعاليت هاي هسته اي ايران ارائه كردند.
رئيس جمهور افزود: وقتي اين خط سير را مرور مي كنيم در مي يابيم كه اين روند خط پاياني بر ادعاي آنان است.
احمدي نژاد با بيان اينكه از 5 سال گذشته با ادعاي امريكا رسيدگي به پرونده هسته اي ايران اغاز شده است و اكنون خود انها بر انحراف نداشتن اين فعاليت ها اذعان مي كنند گفت: اكنون چرخش اشكاري در موضع گيري امريكا عليه ايران به خوبي روشن است و اين چرخه زواياي مختلفي دارد كه بايد در داخل جامعه امريكا بررسي شود زيرا تحولات زيادي در اين كشور در حال اتفاق است.
رئيس جمهور گفت: از اينكه برخي در داخل متوجه اين چرخش اشكار نيستند تعجب مي كنم.
احمدي نژاد افزود: تحولات داخل امريكا و ايستادگي ملت ايران موجب تسليم انها در خصوص موضوع هسته اي جمهوري اسلامي ايران شده ا ست.
رئيس جمهور گفت: به نظر من تغيير جهت امريكا كار مثبتي است و ما بايد در مقابل راه درست دشمنان خود نيز واكنش مثبت نشان دهيم.
احمدي نژاد افزود: ما نمي گوييم همه انها به اين اشتباه اذعان دارند بلكه اكنون گروهي تشخيص داده اند كه اشتباه كرده اند كه ما نيز عملكرد اين گروه را درست مي دانيم.
رئيس جمهور تصريح كرد: ما همه گزارش ها و اعلام نظرهاي اين گروه را تاييد نمي كنيم و درباره بخش اشتباه ان ادعا داريم، اينكه گفته اند ايران در فعاليت هاي هسته اي انحراف ندارد نشان دهنده رسيدن انها به نتيجه درست است اما بايد گامهاي جديدي را بردارند.
رئيس جمهور در پاسخ به اين پرسش كه به نظر شما آيا قطعنامه سومي بر ضد ايران صادر مي شود گفت: به نظر من صدور قطعنامه سوم موضوعيت ندارد و مهمترين مشكل آنها اين بود كه دو قطعنامه اول را صادر كنند اما چيزي بدستشان نيامد، براي آژانس حيثيت نگذاشتند و آن را قيچي كردند .
آقاي احمدي نژاد افزود: صادركنندگان در دو قطعنامه اول از شوراي امنيت هزينه كردند اما باز چيزي گير انها نيامد و كنار كشيدند.
وي گفت: آن ها دو قطعنامه اول را دادند تا امتياز بگيرند اما متوجه شدند كه نمي توانند امتياز بگيرند .
رئيس جمهوري اضافه كرد: مي توانم بگويم روند امور به گونه اي است كه كارهايي كه انجام مي گيرد دال بر تائيد ملت ايران است.
رئيس جمهور در ادامه مصاحبه زنده تلويزيوني گفت : من بسيار بعيد مي دانم غرب در حالي كه اژانس جان تازه اي گرفته است اينقدر هزينه و چهره ان را مخدوش كند .
احمدي نژاد افزود : تخريب اژانس به ضررشان است و ما معتقديم در موضوع هسته اي ملت ايران بزرگوارانه برخورد كرد .
رييس جمهور با بيان اين كه مذاكرات و همكاري (غرب) با ايران هم به نفع انها و هم به نفع ما است
تاكيد كرد : همكاري بيشتر به نفع غرب است ، چا كه ما 27 سال ياد گرفتيم بدون ا نها زندگي كنيم ، اما انها بدون ايران دچار مشكل هستند.
رئيس جمهور با رد برخي واكنش ها و اظهارات داخلي گفت : نمي دانم بعضي چرا به جاي مقابله با زورگويي غرب ، از جليلي (دبير شوراي عالي امنيت ملي) انتقاد مي كنند .
رييس جمهور گفت : وقتي دولت مي خواهد حق ملت را از حلقوم آنها بيرون بكشد از او انتقاد مي كنند و هر جا كه دولت اخم الود و قاطع برخورد مي كند برخي در داخل انتقاد مي كنند كه شما ديپلماسي بلد نيستيد و هاي و هوي به راه مي اندازند .
احمدي نژاد اضافه كرد : در جايي هم كه مي خواهيم ارام برخورد كنيم مي گويند چرا با ارامش برخورد مي كنيد .
رييس جمهور با اشاره به حكايتي گفت : برخي بايد موضع خود را روشن كنند كه با ملت ايران هستند يا با دشمنان ملت .
احمدي نژاد افزود : اقاي جليلي با فردي كه در اين چند سال نمي خواسته ايران هسته اي شود پاي ميز مذاكره نشست و دنياي غرب نوشت و گفت و اكنون هم مي گويد كه شما تعطيل كنيد و برويد و حتي نوشتند كه ما نمي خواهيم هسته اي شويد .
رييس جمهور اضافه کرد : جليلي ، جوان مومن از كشورمان رفت و با او گفتگو كرد ، و طرف مقابل از اينكه نتوانست از جليلي امتيازي بگيرد عبارت "من مايوس شدم" را استفاده كرد .
احمدي نژاد با اشاره به خاطرات خود از پرونده هسته اي گفت : حوادث تلخي از موضوع هسته اي به ويژه از مواضع افراد وگروه ها به ياد دارم و از ياد نخواهم برد كه گروه ها چه كردند و در اينجا جنگ رواني و اقتصادي درست كردند .
رئيس جمهور يادآور شد : ملت اين را به حافظه مي سپارد و اين نيست كه احمدي نژاد را مظلوم گير بياورند و برسرش بكوبند و هيچ حزبي از او حمايت نكند .
آقاي احمدي نژاد تاکيد کرد : مردم و خداوند نظاره گر هستند و خودم زماني كه اسيبي به مملكت و منافع ملي نرسد همه ان را منتشر خواهم كرد.
رييس جمهور با انتقاد از رفتارهاي برخي گروه ها گفت: يادمان نمي رود كه چه كساني چه طرحهايي اوردند و مي خواستند به زور به ما تحميل كنند انها درست در جايي كه ما بايد مي ايستاديم ، به مافشار مي اوردند و مي گفتند كه بايد كوتاه بياييد .
اقاي احمدي نژاد افزود: اگر ظلم مي كرديم و يا دروغ مي گفتيم در ان صورت بايد كوتاه مي امديم ولي ملت زوري نگفته و ايستاده است ، حالا من كه نوكر ملت هستم به چه حقي بايد كوتاه بيايم ؟
رئيس جمهور در پاسخ پرسش مجري كه از وي پرسيد از اين پس چگونه پرونده (هسته اي ) را پيگيري مي كنيد و ايا دست برخي كوتاه مي شود گفت : ما پرونده اي را به رسميت نمي شناسيم و پرونده اي نداريم.
احمدي نژاد تاكيد كرد : عده اي كار سياسي كردند و ان را به شوراي امنيت بردند در حالي كه ما هيچ مبناي حقوقي براي ان قائل نيستيم.
رئيس جمهور گفت: بنده هيچ وقت نگفتم پرونده را برگردانيد و قطعنامه را ملغي كنيد من از اول پرونده اي را به رسميت نشناختم.
احمدي نژاد تصريح كرد: من هيچ وقت از لفظ پرونده هسته اي يا مسئله هسته اي سخن نگفتم بلكه ان را موضوع هسته اي ايران ناميدم.
رئيس جمهور تاكيد كرد: ما نپذيرفتيم كه متهميم و الان هم نمي پذيريم.
احمدي نژاد گفت: ما از اول نپذيرفتيم كه كارمان اشكال داشته است و الان هم نمي پذيريم.
رئيس جمهور با اشاره به اينكه برخي كشورهاي غربي از طريق فشار بانكي سعي مي كنند مقابل ملت ايران سنگ اندازي كنند گفت: در نظر داريم يك سامانه بانكي ايجاد كنيم تا مشكلي براي مردم پيش نيايد.
آقاي احمدي نژاد گفت: برخي كشورهاي غربي فكر مي كنند تمام دنيا به آنها بند است، اما اينگونه نيست.
وي در پاسخ به اين سوال كه به چه علت در اجلاس خليج فارس شركت كرده ايد گفت: برخي مسائل سياسي هست كه من در موقعيت كنوني نمي توانم آن را بيان كنم چون در مناسبات ما با بيرون ممكن است انعكاس منفي داشته باشد.
رئيس جمهور با اشاره به فلسفه شكل گيري شوراي همكاري خليج فارس اظهار داشت: مردم علت شكل گيري شوراي همكاري خليج فارس را مي دانند و نفس حضور رئيس جمهور در آن اجلاس يعني تغيير مناسبات ما با اعضاي اين شوراست.
احمدي نژاد افزود: اصلا لازم نبود ما در آنجا سخنراني يا ملاقات كنيم، همين كه خوش و بش كنيم و بياييم يعني مناسبات ايران با كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس وارد دوران جديد شد و همه دنيا اين پيام را گرفت.
رئيس جمهور اضافه كرد: ما با دعوت رسمي رفتيم و من تعجب كردم كه برخي چه حرفهاي ابتدايي زدند، آيا من از كسي تقاضا كردم كه در اين جلسه شركت كنم؟ برخي انگار ديپلماسي نمي فهمند و ادعاي فهم دارند، همه جاي دنيا تمام رفت و آمدها يك مقدمه ديپلماسي دارد، وزيران خارجه پيشنهاد مي دهند و بررسي مي كنند.
وي يادآور شد: اين افراد خيال مي كنند رئيس جمهور مي خوابد و فردا در مي زند كه من آمدم خانه تان، خير اينگونه كه نيست، ما از خيلي از روساي جمهور دعوت مي كنيم و روساي جمهوري هستند كه نامه مي دهند و عنوان مي كنند كه ما علاقه مند توسعه روابط با شما هستيم و علاقه منديم كه بياييم و ما هم مي گوييم تشريف بياوريد.
احمدي نژاد گفت: اما تا الان بنده هيچ كشوري را اعلام نكردم، البته سفرا، وزراي خارجه با هم گفتگو كرده و مي كنند ، هر چند اين جلسه كاملا دعوت يكطرفه بود، دوستان ما در خليج فارس به يك تصميم كلي رسيده بودند كه روابط را با ما تغيير دهند ، و در جلسه قبليشان هم اعلام كرده بودند، مي خواهيم سيستم امنيتي با ايران بگذاريم، تغيير جهت بدهيم و در برخي ملاقاتهاي خصوصي به خود من گفتند كه مي خواهيم دوران جديدي را با ايران آغاز كنيم.
رئيس جمهور گفت: اين دعوت را قطر از من كرد و البته با تفاهم همديگر بود،چون در اين 26 سال هيچ رئيس دولتي غير از آن 6 كشور در اين جلسه شركت نكرده بود و آنجا فضا بسيار صميمي بود.
وي يادآور شد: يكسري افراد برخي مسائل را مطرح مي كنند كه نشانه سواد آنان است، مثلا دولتهاي عربي خليج فارس(دول الخليج العربيه) را چيز ديگر مي خوانند، اصلا گيرم كسي در آنجا بگويد خليج عربي كه 26 سال همين را گفتند، خب دعواي ما الان اينست ؟ نام خليج فارس را كه كسي نمي تواند عوض كند. خليج فارس همين خليج فارس است.
احمدي نژاد گفت: چند بار در سخنراني ام خليج فارس را نام بردم ، بعد ديدم نخست وزير قطر هم مصاحبه زيبايي داشت و خبرنگاري از وي پرسيد كه چرا اجازه داديد احمدي نژاد بيايد و اينجا بگويد خليج فارس، گفت ايرانيها مي گويند خليج فارس ، اين يك اسم تاريخيه، ما هم مي گوييم خليج عربي، ايرانيها سند دارند، ما نداريم، ديگه او به چه زباني بايد بگويد؟
رئيس جمهور با تاكيد مجدد بر اينكه كسي نمي تواند اسم خليج فارس را عوض كند گفت: آن بندگان خدا هم در سخنراني هاي خود از واژه خليج استفاده كردند و اصلا كسي خليج عربي نگفت، اگر هم مي گفت معلوم بود موضع من چيست، اما فضاي كاري و اتفاقي كه افتاد بسيار بالاتر از اين بود ، شما ببينيد رسانه هاي دنيا و منطقه عربي هم آن را آغاز تحول گسترده در روابط كشورهاي حاشيه خليج فارس با ايران عنوان كردند كه همه مثبت بود.
وي خاطرنشان كرد: من ديدم يكي از اين شبكه ها كه موضع منفي در قبال ما دارد مدام با آوردن كارشناسان سعي مي كرد از دهان آنان مسائل منفي عليه ايران منتشر كند، اما آنها مي گفتند اين سفر يك تحول است.
احمدي نژاد گفت: ما با اين كشورها دوست هستيم ، و با اين حرفهايي كه مطرح مي شود تسليم نمي شويم.
رئيس جمهور بيست وهشتمين نشست سران كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس را همراهي با ايران دانست و گفت: همه فهميدند كه اين نشست همراهي و همدلي با ايران بود و در انجا فضاي بسيار دوستانه وصميمي وجود داشت.
آقاي احمدي نژاد يادآور شد: به طور معمول اين شورا هميشه بيانيه مي دهد كه يكي دو بند ان دائمي است و براي ما چندان مهم نبود و بار سياسي هم نداشت، اما اين دفعه براي احترام به ميهمان اين بيانيه در مقابل خبرنگاران و نشست عمومي خوانده نشد و انرا به دبيرخانه دادند، اما يك بيانيه مستقل و بسيار قوي دادند و نشان دادند كه مي خواهند كنار ايران قرار بگيرند.
رئيس جمهور تاكيد كرد: اينكه گفتند ما از همه مواضع ايران حمايت مي كنيم و از پيشنهادهايي كه در اين نشست ارائه شد استقبال كردند و انرا در دستور كار اجلاس قرار دادند اين يك سند است.
اقاي احمدي نژاد خطاب به كساني كه حضور رئيس جمهوري اسلامي ايران را در نشست دوحه زير سوال مي برند گفت: ايا نتيجه اي از اين بهتر به دست مي ايد كه جمهوري اسلامي ايران اينگونه قوي و با عظمت در صحنه مطرح شد؟
در ادامه اين گفتگوي تلويزيوني مجري برنامه با اشاره به بعضي مشکلات ساختار فدراسيون فوتبال پرسيد: آيا شما قصد نداريد تدبيري کنيد تا اين قضيه زودتر حل شود ؟
رئيس جمهور گفت: من دو جمله در اين زمينه به مردم عرض کنم و ان اينکه اين وضع حاصل اشتباه آقاي علي آبادي بود که من همان موقع يعني پارسال به او گفتم اين کار را نکن و اشتباه مي کني و اين مساله آثاري در پي دارد.
آقاي احمدي نژاد گفت: در تيم قبلي فدراسيون دلخوري به وجود آمد و اين اشتباه آقاي علي آبادي بود و سوء استفاده يک تيم سياسي که منافع ملي را در نظر نگرفتند.
رئيس جمهور گفت: به موقع در اين زمينه اقدام خواهم کرد و اينها نبايد اجازه مي دادند بنگاهي که معلوم نيست به کجا بند است و البته به سازمان ملل متصل نيست بلکه تنها يک بنگاهي است که در هر حال ما به آن احترام مي گذاريم و نبايد در امور داخلي ما دخالت کند.
رئيس جمهور گفت: بعضي ها متاسفانه اين فرصت را به آنها دادند.
آقاي احمدي نژاد افزود: البته وقتي مي گويم آقاي علي آبادي برود، فلسفه اي داشت زيرا من مي بينم فوتبال ما اسير بعضي باند ها است و لزوما سياسي نيست.
رئيس جمهور گفت: استعداد فوتبال ما بالاتر از قاره اسيا و بلکه جهاني است اما خروجي فوتبال ما خيلي پايين امده است و ان به خاطر مناسباتي است كه در درون ساختار فوتبال ما وجود دارد.
احمدي نژاد گفت: اين مساله جز با يک آدم مقتدر با اختيارات کامل حل نمي شود و به همين خاطر به آقاي علي ابادي گفته بودم خودت برو کانديدا شو و فوتبال را درست کن.
رئيس جمهور گفت: به علي آبادي گفتم شما در اين ورزش هيچ کار نکن اما فوتبال را درست کن زيرا فوتبال را همه دوست دارند، بقيه ورزش ها هم محترم اند اما فوتبال ورزشي است که علاقه مند فراوان دارد.
احمدي نژاد گفت: مساله فدراسيون فوتبال، قانوني بود چون اساسنامه به تاييد آنها رسيده بود و در ان هيچ منعي نيست و به همين علت الان هم اعلام مي کنم که در اين زمينه پيگيري مي کنم اما به علت مصلحت فوتبال به آقاي علي آبادي گفتم برو کنار و بگذار انتخابات برگزار شود و فرد شايسته اي را انتخاب کنند.
رئيس جمهور در پاسخ به اين سوال که بدين ترتيب آيا نگراني درباره عزيمت تيم ملي فوتبال به مسابقات جهاني وجود ندارد گفت: خير الان که مشکل ندارد اما مشکل اين بود که تيم ضعيفي برود يعني سرپرست نداشته باشد که انشاالله حل مي شود.
رئيس جمهور در آخرين بخش از گفتگوي 110 دقيقه اي راديو و تلويزيوني خود با بيان اينكه صبح دوشنبه (امروز) براي اداي مناسک حج عازم سرزمين وحي مي شود با اعلام عشق و دوستي اش نسبت به مردم سرافراز ايران از آنان طلب حلاليت كرد.
آقاي احمدي نژاد با اشاره به اين که اين سفر در کوتاه ترين زمان ممکن و صرفا براي اداي مناسک حج در 5 روز انجام مي شود گفت: حج کنگره اي عظيم است که نمايندگان امت اسلامي در آن حضور دارند و به لحاظ گستردگي بالاترين رکن عبادي مسلمانان به شمار مي رود و مي دانيم که دل هاي همه مسلمانان هم اکنون در آنجا است.
وي با اشاره به روي کار آمدن دولتش از 27 ماه پيش گفت: به همراه همکارانمان تلاش کرده ايم تا خدمت کنيم و جز اين نيتي نداشته ايم.
رئيس جمهور افزود: هرچه انجام شده، آنچه بود که به فکرمان رسيد و از دستمان برآمد و همه تلاش ما اين بود که مشکلات برطرف شود و کشور پيشرفت کند.
وي افزود: من به آحاد ملت ايران عشق مي ورزم و دوستشان دارم و از خيلي از مسائل که پيش مي آيد ناراحت مي شوم و غصه مي خورم، براي حل اين مسائل تلاش مي کنم اما بالاخره خيلي وقت ها اين تلاش ها آنگونه که بايد جواب نمي دهد.
رئيس جمهور خود را جزئي از خانواده ملت ايران دانست و گفت: اگر اشتباه يا سستي بوده يا در جايي حرفي زده ام که در جهت اهداف ملت نبوده و به ساحت ملت آسيب رسيده است و يا آنگونه که بايد نتوانسته ام از حقوق ملت دفاع کنم، از ملت مي خواهم به بزرگواريشان من را ببخشند و حلال کنند و من هم در سرزمين وحي نايب الزياره همه ملت ايران خواهم بود .
احمدي نژاد در پايان اين گفتگو افزود: هرکس به من توهيني کرده است از قبل هم گفته ام که حلالشان کرده ام و از خدا مي خواهم آناني که با اغراض سياسي در مقابل ملت ايران ايستاده اند، هدايت کند.
۱۳۸۶ آذر ۲۵, یکشنبه
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر